Antena Căutare

Incendiu puternic in Brasov. 150 de hectare de teren, mistuite de flacari

Un incendiu foarte puternic a izbucnit in zona Babarunca din judetul Brasov, pe un teren cu vegetatie uscata. 60 de pompieri au fost mobilizati pentru stingerea flacarilor care au cuprins 150 de hectare de teren, in apropierea unei paduri.

Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, a declarat ca incendiul de la Babarunca a fost una dintre cele mai grele interventii din ultimii ani, fiind lichidat dupa mai bine de 12 ore.


"Interventia a fost foarte dificila deoarece s-a desfasurat la o altitudine de peste 1.500 metri si am fost nevoiti sa transportam peturile cu apa si materialele de interventie prin padure, pe teren accidentat, mai bine de o ora. Am chemat personal din turele libere si s-a lucrat pe schimburi pentru a putea asigura continuitatea interventiei. Am reusit sa stingem focul inainte ca padurea din apropiere sa fie cuprinsa de flacari", a spus Sfreja, potrivit Antena3.

Interventia a fost cu atat mai dificila cu cat vantul puternic a intetit focul care se intindea pe o suprafata atat de mare.

Pentru stingerea incendiului au intervenit 60 de pompieri de la ISU Brasov si 20 de padurari de la Sacele.

Surse: Corina Dumitrescu, propusa ministru al Educatiei, cercetata de ANI... Blejnar demisioneaza de la ANAF: "Sunt un om de onoare"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x