Antena Căutare

Bucurestiul are cel mai mare adapost pentru cainii comunitari din Europa

"Dogtown" poate adaposti 660 de caini, in cele doua hale, la nici 30 de kilometri de Bucuresti, langa Uzunu, localitate din judetul Giurgiu, scrie Jurnalul.ro.

Platforma care se intinde pe aproape 4 hectare este rezultatul investitiilor din sectorul privat. Pana in acest moment in centru au fost investite 1,5 milioane de euro.

Centrul poate primi in acest moment 660 de caìni, urmand ca la finalul etapei 1, etapa in care alte 4 hale vor fi gata, sa primeasca 2000 de patrupede fara stapan. 2000 de locuri pentru comunitari sterilizati si ingrijiti in centru.


"De 20 de ani se tot vorbeste despre aceasta problema. Eu fac, nu vorbesc. Sunt foarte multumit de ceea ce am vazut aici si v promit ca Primaria va sustine acest proiect. in prima faza vom ajuta la strangerea cainilor de pe strazi. Imi propun si o colaborare cu primarii de sector pentru rezolvarea acestei probleme. In patru ani de zile am incercat sa trec prin consiliu proiectul pentru un astfel de centru, proiect dezvoltat de primarie, dar nu mai este un secret pentru nimeni ca proiectul pentru adapost a fost respins. PDL-isti au vrut numai referendum prin care sa intrebe populatia daca este de accord cu eutanasierea cainilor. Eu nici macar nu pot pronunta acest cuvant, eutanasiere! SI PDL-istii nu au vrut adaposturi pentru ca ramaneau fara principala tema electorala. Dar iata ca se poate! Avem un adapost. Imi pare rau, contracandidatii mei tocmai au ramas fara temade campanile electorala! Exista metode civilizate pentru ingrijirea cainilor. Primaria va asigura vaccinarile si, cum spuneam, strangerea cateilor de pe strazi. Cainii vagabonzi vor iesi de pe agenda de urgente a Bucurestiului", a declarat Sorin Oprescu la conferinta de presaorganizatain Dogtown.

Foto: Intact Images

VIDEO! 25 de autospeciale nou-noute pentru angajatii ISU... Surse: Corina Dumitrescu, propusa ministru al Educatiei, cercetata de ANI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x