Antena Căutare

Surse: Corina Dumitrescu, propusa ministru al Educatiei, cercetata de ANI

Corina Dumitrescu, propunerea premierului desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru al Educatiei, este cercetata de Agentia Nationala de Integritate.

ANI a primit o sesizare cu privire la situatia Corinei Dumitrescu, in ceea ce priveste compatibilitatea functiei de membru in Consiliul Superior al Magistraturii cu cea de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir", au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.


Sesizarea in acest caz a fost facuta anul trecut de Consiliul Superior al Magistraturii.

Victor Ponta, premierul desemnat, a declarat in urma cu o zi ca "doamna Dumitrescu, daca va fi luni desemnata ministru, marti va demisiona din functia de rector si de membru al CSM. Nu e incompatibila inainte, e incompatibila dupa ce va fi ministru". De mentionat ca suspendarea din una dintre functii nu atrage eliminarea incompatibilitatilor.

Sesizarea CSM: ANI sa se pronunte in cazul Corina Dumitrescu

Pe 25 iulie 2011, presedintele de atunci al Consiliului Superior al Magistraturii, Horatius Dumbrava, a solicitat Agentiei Nationale de Integritate sa se pronunte asupra cazului Corina Dumitrescu.

"Doamna Corina Dumitrescu, membru CSM, a solicitat Plenului CSM sa se pronunte cu privire la starea de compatibilitate a exercitarii demnitatii publice de membru al CSM din partea societatii civile cu calitatea domniei sale de rector al Universitatii Crestine 'Dimitrie Cantemir'. Reglementarile legale cu privire la acest tip de incompatibilitate confera Agentiei Nationale de Integritate competenta de a clarifica transant situatia de presupusa stare de incompatibilitate in care s-ar afla doamna Corina Dumitrescu", se arata in solicitarea presedintelui Consiliului.

"Pentru a respecta principiile ce stau la baza exercitarii integre a demnitatii publice si functiei publice pe care doamna Corina Dumitrescu le indeplineste cumulat, la data de 25.07.2011, Presedintele CSM, judecator Horatius Dumbrava a solicitat Agentiei Nationale de Integritate luarea masurilor legale ce se impun in aceasta situatie", noteaza CSM.

foto: Intact Images

Bucurestiul are cel mai mare adapost pentru cainii comunitari din Europa... Incendiu puternic in Brasov. 150 de hectare de teren, mistuite de flacari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x