Antena Căutare

Programul Guvernului Ponta propune plata medicilor in functie de performante

Potrivit programului de guvernare, Cabinetul Ponta isi propune implementarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferentiata, in functie de performanta, a personalului din sistemul sanitar.

La capitolul Sanatate, in document se arata ca "implementarea unor masuri referitoare la unitatile spitalicesti, la politica medicamentului si la informatizarea in domeniul medical au constituit conditionalitati in relatiile cu organismele financiare internationale - FMI si Banca Mondiala", dar se precizeaza ca "nemultumirile si insatisfatiile exprimate atat in randul populatiei cat si al profesionistilor din sistem arata ca reformarea sistemului de sanatate nu se poate realiza doar prin masuri punctuale, ci implica elaborarea si implementarea unei conceptii strategice, care sa abordeze global si integrat necesara remodelare fundamentala a mecanismelor functionale din sistemul de sanatate".

Una dintre principalele sarcini pentru Guvern va fi identificarea si sistematizarea directiilor optime de actiune pentru implementarea masurilor de reforma in cadrul unui proces amplu de consultare, care sa permita clarificarea asteptarilor populatiei dar si nivelul de suport al mediului politic. Printre aceste directii de actiune si obiective, in program este mentionata, intre altele, definirea si implementarea unor reforme legislative si institutionale in domeniul sanatatii, prin finalizarea, promovarea si aprobarea noului proiect de lege a sanatatii, elaborarea actelor normative privind functionarea sistemului de sanatate pentru anul 2013 in concordanta cu modificarile preconizate de noua lege, pregatirea conditiilor tehnice necesare reorganizarii sistemului de sanatate (costul pe act medical, clasificarea spitalelor pe nivele de competenta, planul national de paturi) si implementarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferentiata, in functie de performanta, a personalului din sistemul sanitar.

FOTO! PDL-ul a "furat" startul inainte de inceperea campaniei electorale pentru locale... Anghel Iordanescu: Nu e mai greu sa il bati Oprescu la Capitala, decat marea echipa a Argentinei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x