Antena Căutare

Se va mai face testarea COVID-19 în școli? Primarul Gabriela Firea a făcut anunțul: „Poate fi adus de oricine”

Gabriela Firea, anunț important pentru bucureșteni. Ce se va întâmpla cu testarea COVID-19 în cabinetele medicale ale școlilor?

Se va mai face testarea COVID-19 în școli? Primarul Gabriela Firea a făcut anunțul: „Poate fi adus de oricine” Galerie
Se va mai face testarea COVID-19 în școli? Primarul Gabriela Firea a făcut anunțul: „Poate fi adus de oricine” | Facebook / Gabriela Firea, Profimedia

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că s-a renunțat la varianta testării COVID-19 în cabinetele medicale școlare. Proiectul făcea parte din setul de măsuri propus de Primărie printre care şi testarea a 20.000 de bucureşteni.

„În scurt timp, va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din București. În total, peste 20.000 de teste în prima etapă.

Pentru testarea voluntară a 11.000 de bucureșteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizeaza în aparatele PCR, avem deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-iștii noștri lucreaza la platforma unde se vor face înscrierile pentru testare. (...)

Citește și:

Cum putem steriliza masca de protecție? Ce se întâmplă dacă o pui în cuptorul cu microunde? Temperatura la care „moare” COVID-19 - VIDEO

Am renunțat și la ideea testării în cabinetele de medicină școlară, pe care ne angajasem să le dezinfectăm.

Oricum, virusul poate fi adus în școli de oricine, nu doar de „testații lui Firea”. Atâta răutate nu am văzut!”, a scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Testele vor fi decontate de Primărie

„Nu dăm vouchere nu dăm bonuri, nu plătim populația. Este vorba de decontarea pe care PMB o face în cuantum de 200 de lei, care este suma pe care o decontează spitalelor pentru testarea PCR”, a spus Gabriela Firea.

Citește și:

Al doilea val de COVID-19, tot mai puțin probabil! Ce s-a descoperit în organismul celor care s-au reinfectat cu noul coronavirus

Gabriela Firea a declarat că proiectul de testare cu teste rapide făcut în parteneriat cu Institutul Matei Balș va fi realizat, fiind un proiect diferit de cel care vizează persoanele asimptomatice.

Au apărut focare noi de coronavirus. Raed Arafat, avertisment pentru români: ”Respectați măsurile de prevenție. Trendul ... Examen de admitere, pe stadion! Ce facultate ar putea primi candidații pe Arena Națională...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x