Antena Căutare

Cabinetul Ponta continua negocierile cu FMI

Negocierile dintre reprezentantii "troicii" (Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala) si membri ai viitorului Cabinet condus de premierul desemnat Victor Ponta continua, sambata, la sediul Bancii Nationale. Pe agenda se afla subiecte delicate, precum reintregirea salariilor bugetarilor si a pensiilor si privatizarea companiilor de stat.

La sediul BNR au sosit prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, propus pentru postul de vicepremier si ministru de Finante in Guvernul Ponta, Mariana Campeanu, care urmeaza sa preia portofoliul Muncii, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, alaturi de experti ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Delegatia FMI este condusa de seful Misiunii pentru Romania, Jeffrey Franks, alaturi de care se afla viitorul negociator-sef, olandezul Erik de Vrijer si reprezentantul rezident al Fondului la Bucuresti, Tonny Libek.

Ministrul propus pentru Finante Florin Georgescu a declarat dupa runda de negocieri de vineri ca "Guvernul condus de Victor Ponta doreste cu tarie continuarea acordului cu institutiile financiare internationale".

De asemenea, Georgescu a spus ca exista fondurile necesare pentru reintregirea salariilor in sectorul public la nivelul anului 2010.

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.

Foto: Intactimages

Anghel Iordanescu: Nu e mai greu sa il bati Oprescu la Capitala, decat marea echipa a Argentinei... UDMR, despre UMF: Tot ce s-a construit in 22 de ani pentru minoritati poate fi demolat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x